top of page

MBL-ÅRET

 

I 2016 har MBL invitert til månedlige frokostmøter med ulike temaer. De fleste møtene har vært holdt i MBLs egne lokaler med frokostmøtet om Ad Blocks ble så populært at vi måtte flytte det til Mesh da over 100 personer ville delta. Temaer på andre frokostmøter var bla. innholdsmarkedsføring, medietall og utvikling av journalistikken.

 

For andre gang inviterte MBL til en faglig inngang på juleferien. Over 50 mediefolk møttes til en hyggelig førjulsfrokost hos oss i MBL hvor vi forsøkte å se inn i julekula og spå hvordan medieåret 2017 ville bli. De som kikket inn i julekula var Torry Pedersen – VG, Bjørn Eckblad – Dagens Næringsliv, Kristin Steien Bratlid – Mentor Medier, Bente Klemetsdal - Aller og Kathrine Brøsholen –Mindshare.

Frokostmøter

Medieleder 2016 og

MBLs årskonferanse

Medieledere fra hele landet, fra både store og små mediehus, møttes i Bergen 10. mai til Medieleder 2016 og MBLs årskonferanse. Dette var tredje året MBL og Norsk Redaktørforening gikk sammen om konferansen Medieleder, som har en fellesdel før lunsj og to paralleller etter lunsj. Et innovasjonsspor hos MBL og et redaktørspor hos NR.

 

De vel 260 konferansedeltakerne fikk høre Yasmin Namini, chief consumer officer, New York Times om nye forretningsmodeller, Dominik Grau, innovasjonsdirektør Ebner Media Group ga oppskriften på hvordan få innholdet til å vare lengre og bli bedre tilpasset markedet og nisjene, og Ingvard Wilhelmsen, lege, hypokonder-ekspert - Slik overlever du en hverdag i konstant endring. På MBLs innovasjonsdel møtte deltakerne bla.  Andrè Støylen og Are Stokstad fra Amedia, Are Traasdal fra Tapad og Teknisk Ukeblad og Dagbladet om samarbeidet med Google.

PÅ MBLs årsmøte ble Tove Nedreberg fra Adresseavisen valgt til ny leder. Avisgutten ble delt ut til Gunnar Bjørkavåg (NHST), Bernt Olufsen (Schibsted), Didrik Munch (Schibsted) og Øyvind Johannesen(TV2).

Årets Mediepriser

I årets konkurranse juryerte fire juryer totalt 650 bidrag fordelt på tre klasser. 110 utgivere deltok i konkurransen, som ble avsluttet med den store prisfesten på Ricks i Bergen. Adresseavisen gikk til topps og ble kåret til Årets Avis.

Det Nye ble Årets Magasin og NRKs «SKAM» ble Årets Nyskapning.  Alle vinnerne kan du se her.

#etikk24 –

verdensrekord i presseestikk

Under Arendalsuka inviterte medieorganisasjonene til et helt døgn med aktuelle presseetiske diskusjoner. På podiet stilte redaktører, journalister, politikere, jurister, kommentatorer, Pressens Faglige Utvalg (PFU) og PR-folk. Alt skjer på Mør midt i Pollen og går direkte på nrk.no.

 

I løpet av døgnet med #ETIKK24 kunne man teste deg selv i konkrete, vanskelige saker, diskutere identifisering av frikjente voldtektstiltalte i sosiale medier, innholdsmarkedsføring, høre PR-rådgiverne fortelle hvordan de påvirker den offentlige debatten, bruken av anonyme kilder i politisk journalistikk.

Regionale markedsdager

I september dro vi ut på veien og arrangerte regionale markedsdager i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Dette var første gang MBL arrangerer markedsdagene på denne måten. Programmet var lokalt tilpasset med noen lokale foredragsholdere, men flere programposter var felles alle de fire stedene.

Gjyri Helen Werp (KK) i Oslo
Per Hangerhagen (Adressa) i Trondheim
Anne Jackobsen (NCE  Media) i Bergen

Studietur til New York

13.-15. september arrangerte MBL studietur til New York med innovasjon som tema. Vi besøkte ledende selskaper i New York som har ulik tilnærming til innovasjon. Vi ønsket å se på arbeidsmetodene til de etablerte medieselskapene innenfor ulike sektorer som universitetsmiljøer, innovasjonslabber og andre som lykkes med innovasjon og nyskapning. I tillegg besøkte vi noen av de norske selskapene som er i ferd med å lykkes. Målet var at de selskapene og personene vi møter vil gi oss ny innsikt, ny kunnskap og faglig inspirasjon som vi kunne ta med oss hjem til Norge for å videreutvikle bransjen. Det var totalt 15 deltakere på studieturen.

NxtMedia Conference

VR var hovedtemaet på årets konferanse som ble åpnet av MBls styreleder Tove Nedreberg og NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Skogen Lund pekte i sitt foredrag på kursen mot et gjennomdigitalisert og innovativt næringsliv. På scenen stod også internasjonale guruer som Ben Kreimer og Thor Gunnarsson, samt noen av de mest innovative VR-skaperne i verden. Også ledende norske produsenter som Teknisk Ukeblad, Headspin og Making View viste seg frem. Konferansen forsøkte å sette VR-hypen i en sammenheng, og vise meget nyttige prosjekter som allerede er levert i markedet. VR-journalistikk ble også satt på dagsorden i egen workshop: – Hvordan kan den nye teknologien utnyttes av “vanlige journalister”?

Nasjonal avisuke

85 500 elever fra 1431 skoler i hele landet deltok på nasjonal avisuke i 2016. Med det kunne Avis i skolen vise til et rekordhøyt antall deltakere, til sammenlikning med fjorårets avisuke der 63 600 elever deltok. Til årets avisuke bidro totalt 131 lokalaviser, blant annet med å levere dagsferske aviser og arbeidsoppgaver om de redaksjonelle grunnverdier.

bottom of page